GRATIS WERELDWIJDE VERZENDING VOOR BESTELLINGEN BOVEN 100€

De Engelhardt Collectie

HET DESIGN. 

Doordrenkt in de Deense design traditie, is Engelhardt onze meest persoonlijke collectie. De collectie is geïnspireerd op het werk van de productieve Deense architect en ontwerper Knud V. Engelhardt (1882-1931), wiens baanbrekende typografisch ontwerp een blijvende stempel heeft gedrukt. In 1927 introduceerde hij een innovatief concept van bewegwijzering in de gemeente Gentofte, ten noorden van Kopenhagen. Het maken van ontwerpen voor zowel huisnummers en straatnaamborden, Engelhardt ontwikkelde een consistente, intieme taal tussen de private en publieke. Vandaag de dag zijn de unieke dikke letters nog steeds gekarakteriseert in de rustige woonwijken. 

ONZE ENGELHARDT HUISNUMMERS

ENGELHARDT'S MATERIALE TEGENHANGERS.

Een Engelhardt huisnummer of teken kan gedrukt worden op glas, staal en afgewerkt beton met een humanistische kwaliteit. Industrieel maar toch verfijnd, de Engelhardt collectie is functioneel en modern met de kwaliteiten van hangemaakte werken. De gewichtige typografische behandeling is tegelijk nostalgisch en geheel eigentijds. 

ONZE ENGELHARDT ADRES PLAQUES

DE PLAATSEN EN RUIMTES VOOR EEN ENGELHARDT TEKEN. 

De Loft. De open ruimtes, die tot het plafond reiken, en het zichtbare ontwerp motief: de stedelijke loft is uitgegroeid tot de definitie van adaptief hergebruik. Net als de stedelijke loft, is ons Engelhardt teken een stuk uit industrieel verleden, maar past het ook volkomen in het heden. Net zo indrukwekkend als een buiten of binnen element kan een Engelhardt teken naadloos worden geïntegreerd in de meest stijlvolle verbouwde ruimte.

Het moderne huis.  De modernistische beweging bracht een nieuwe esthetiek die strakke lijnen en architectonische details verstoken met ornament omarmd. De zwarte en witte kleur combinatie van de Engelhardt collectie interfereert met een minimalistische sensibiliteit. Maar toch, de herkenbare lettertype van Engelhardt betekent dat de prachtig vormgegeven huisnummers en adres plaques nooit koud of onpersoonlijk lijken.

Het trappenhuis. Een Engelhardt nummer kan een gebouw met meerdere woningen van een duidelijke bewegwijzering voorzien. Vaak gebruikt om verdiepingen aan te duiden, kunnen genummerde borden geplaatst worden tegenover de lift, op een verdieping of op een deur.

ONZE ENGELHARDT NAAMPLATEN

WAAROM WIJ ZO HOUDEN VAN DE COLLECTIE.

Engelhardt, best letterlijk, zette hart in zijn ontwerpen. De Engelhardt collectie is een voorbeeld van onze design waarden: efficiënt gebruik van materialen, vakmanschap en een scherp oog voor traditie. De Engelhardt collectie gaan gegarandeerd een leven lang mee 

WAT IS HET IDEE VAN UW ONTWERP?

Zoekt u een ander soort kleur palet of meer inspiratie? Browse dan door onze collectie om de perfecte huisnummer of adresplaat te vinden voor uw huis of tuin. Of creer uw eigen handgemaakte design.