GRATIS WERELDWIJDE VERZENDING

DE ENGELHARDT COLLECTIE


Doordrenkt in de Deense design traditie, is Engelhardt onze meest persoonlijke collectie. De collectie is geïnspireerd op het werk van de productieve Deense architect en ontwerper Knud V. Engelhardt (1882-1931), wiens baanbrekende typografisch ontwerp een blijvende stempel heeft gedrukt.

In 1927 introduceerde hij een innovatief concept van bewegwijzering in de gemeente Gentofte, ten noorden van Kopenhagen. Door het maken van ontwerpen voor zowel huisnummers en straatnaamborden, ontwikkelde Engelhardt een consistente, intieme taal tussen de private en publieke. Vandaag de dag zijn de unieke dikke letters nog steeds gekarakteriseerd in de rustige woonwijken.


ENGELHARDT'S MATERIALE TEGENHANGERS


Een Engelhardt emaille huisnummer, naamplaat, adresplaten of andere soorten emaille borden kunnen worden gedrukt op glas, staal en afgewerkt beton met een humanistische kwaliteit. Industrieel maar toch verfijnd, de Engelhardt zwarte huisnummerbordjes collectie is functioneel en modern met de kwaliteiten van handgemaakte werken. De gewichtige typografische behandeling is tegelijk nostalgisch en geheel eigentijds.


DE PLAATSEN EN RUIMTES VOOR EEN ENGELHARDT BORD


De Loft. De open ruimtes, die tot het plafond reiken, en het zichtbare ontwerp motief: de stedelijke loft is uitgegroeid tot de definitie van adaptief hergebruik. Net als de stedelijke loft, zijn onze Engelhardt emaille zwarte naambordjes een stuk uit industrieel verleden, maar past het ook volkomen in het heden. Net zo indrukwekkend als een buiten of binnen element, kunnen Engelhardt emaille zwarte naambordjes naadloos worden geïntegreerd in de meest stijlvolle verbouwde ruimte.Het moderne huis. De modernistische beweging bracht een nieuwe esthetiek die strakke lijnen en architectonische details verstoken met ornament omarmd. De zwarte en witte kleur combinatie van de Engelhardt collectie interfereert met een minimalistische sensibiliteit. Maar toch, het herkenbare lettertype van de zwarte naambordjes betekent dat de prachtig vormgegeven huisnummers, naamplaten en adresborden nooit koud of onpersoonlijk lijken.Het trappenhuis. Een zwart Engelhardt huisnummerbordje kan een gebouw met meerdere woningen van een duidelijke bewegwijzering voorzien. Vaak gebruikt om verdiepingen aan te duiden, kunnen de zwarte huisnummerbordjes geplaatst worden tegenover de lift, op een verdieping of op een deur.


WAAROM WIJ ZO HOUDEN VAN DE COLLECTIE


Engelhardt, best letterlijk, zette hart in zijn ontwerpen. De Engelhardt collectie is een voorbeeld van onze design waarden: efficiënt gebruik van materialen, vakmanschap en een scherp oog voor traditie. De Engelhardt collectie van zwarte huisnummerbordjes gaan gegarandeerd een leven lang mee.


WAT IS HET IDEE VAN UW ONTWERP?


Zoekt u een ander soort kleur naamplaat, straatnaambord, huisnummerbord, naambordje voor op uw voordeur of meer inspiratie? Browse dan door onze collectie om het perfecte huisnummer of adresbord te vinden voor uw huis of tuin. Of creer uw eigen handgemaakte design.