GRATIS WERELDWIJDE VERZENDING

DE MATERIËLE VOORDELEN VAN METALEN BORDEN


Een snelle blik op straat in de stad zal de veelzijdigheid van metaal onthullen. U ziet er misschien een ijzeren hek om een openbaar park (de metalen palen met gelaste toppen die Bowling Green omringen in lager Manhattan, het oudste hek van de stad), een monument voor moderne uitvindingen die zijn overschaduwd door volgende generaties (de iconische rode telefooncellen van het Verenigd Koninkrijk), een sierlijke lamp (Parijs, de City of Light).Maar bovenal zie je metalen borden. De reeks metalen borden komt samen om betekenis te geven aan ruimte en plaats. Straat- en transportsignaleringssystemen, informatieve bewegwijzeringstekens, gevarieerde collecties van op maat gemaakte metalen borden voor bedrijven en woningen: in hun geheel geven ze een stad haar kenmerkende identiteit. Maar er zijn ook materiële voordelen aan metaal.


WELKE METALEN WORDEN GEWOONLIJK GEBRUIKT VOOR DE BASIS VAN EEN BORD?


Bekend om zijn duurzaamheid, is metaal op grote schaal gebruikt als basismateriaal voor borden. Gietijzeren verkeersborden en markeringen met reliëf opschriften waren in de 19e en 20e eeuw standaard, met name in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Vandaag de dag zijn staal en aluminium de meest gebruikte metalen in de productie van metalen uithangborden. Elk van deze twee materialen heeft voor- en nadelen.Staal: Misschien wel de meest veelzijdige basis voor borden, staal is stevig en zuinig. Metalen wandborden van staal moeten met zorg worden gemonteerd. In tegenstelling tot lichtgewicht aluminium moet het staal voldoende verstevigd worden, vooral met grote borden. Bij stalen borden is roestbescherming een aandachtspunt, maar speciale behandelingen zoals verzinken en coatings lossen dit probleem op.Aluminium: Een derde van het gewicht van staal, aluminium heeft roestbestendige eigenschappen. Kleuren kunnen direct op het oppervlak worden geverfd en sommige dips kunnen het metaal een zeer reflecterende kwaliteit geven. Aluminium kan echter enkele beperkingen hebben als het gaat om specifieke oppervlaktebehandelingen. Maar over het algemeen is het een populair en flexibel materiaal voor borden.


HOE WORDEN METALEN BORDEN GEMAAKT?


De fabricage techniek is afhankelijk van het type metaal en de gewenste look en feel van de boodschap en afbeeldingen. In het algemeen begint de vervaardiging van metalen borden met de toepassing van een oppervlaktebehandeling, vaak een achtergrondkleur.Na het coaten van het oppervlak kan de informatie van het bord worden aangebracht. Voor het versturen van berichten kan gebruik worden gemaakt van een aantal technieken, waaronder stenciling, die-cutting en zelfklevende films en stickers. Het uithoudingsvermogen van de belettering en afbeeldingen zal variëren, afhankelijk van de behandeling.


WAT IS DE BESTE AFWERKING VOOR OP MAAT GEMAAKTE METALEN BORDEN?


Omdat metaal moet worden beschermd, is een basisafwerking standaard in de productie van de borden. De afwerking kan ook een metalen bord maken dat opvalt, een gewenste eigenschap voor verkeersborden.

Een voorbeeld van een straatnaambord uit onze collectie

CONCLUSIE


Als u geïnteresseerd bent in metalen borden op maat, kunt u het beste een ervaren bordenmaker raadplegen om uw behoeften te bespreken. Omdat er een scala aan technieken is, kan deskundig advies u helpen bij het bepalen van het proces dat het beste de door u gewenste optische en functionele resultaten kan bereiken.Bij Ramsign zijn we gespecialiseerd in porseleinen geëmailleerde metalen borden. Wij gebruiken een stalen basis en produceren elk bord met de hand. Neem contact met ons op als u een speciale ontwerpaanvraag heeft of meer wilt weten over onze producten.
Overzicht van EMAILLE AFWERKINGEN


Luchtdroog email Gebakken email Porselein Email
Hoe het wordt toegepast Gespoten op (gelijkaardige procedure als gebakken glazuur) Een melamine-basiscoating wordt gespoten op met behulp van een vloeibare of luchtzuivere spuitmethode. Een mengsel van anorganisch materiaal ( glazuur ) en water wordt op het oppervlak gesproeid.
Katalysatoren Luchtdroog (oven verwarming kan worden gedaan, maar vereist precisie om verdamping te voorkomen) Warmte (oven op 250°F) Warmte (oven op 1000°F)
Hoe het zich instelt Oppervlaktelaag op metaal Oppervlaktelaag op metaal Geïntegreerd in de structuur van het metaal, dat poreus wordt bij verhitting
Wat past het beste bij Aluminium en staal (vaak gebruikt voor metalen borden die niet in een oven van standaardafmetingen passen) Aluminium (een roestwerende grondlaag voor staal) Staal (aluminium kan zijn vorm verliezen bij de hoge temperaturen die nodig zijn om het porseleinen glazuur te bakken)
Hardheid Minder dan gebakken email Heel goed Uitstekend, beschouwd als het beste van afwerkingen en verven
Bijpassende kleur Kan de meeste verf geschikte systemen gebruiken Kan de meeste verf geschikte systemen gebruiken Kan de meeste verfaanpassingssystemen gebruiken, met enkele beperkingen
Neiging tot vervagen Variabel. Lichtere kleuren gaan langer mee dan donkere kleuren Variabel. Kleur en glans zijn factoren, waarbij halfglanzend beschouwd wordt als de beste afwerking. (Hoogglans en matte zijn minder bestendig tegen verbleking, daarom niet aanbevolen) Minimaal tot geen. Sommige verbleken mogelijk met rood, oranje en geel bij gebruik buitenshuis, maar staat bekend om zijn totale uniforme levensduur
Hoe lang het duurt 5-12 jaar 5-15 jaar 20-30+ jaar