GRATIS WERELDWIJDE VERZENDING VOOR BESTELLINGEN BOVEN 100€

Ons Verhaal


Nick Brandt, Oprichter en Managing Director bij Ramsign


"Het begon met een passie voor vintage advertentie borden"


Toen Ramsign oprichter Nick Brandt een kleine winkel opende in Kopenhagen in 1991 om de handgemaakte bordjes ten toon te stellen, ontdekte hij dat de stukken een verassende reactie ontlokte van zijn klanten.“Mensen voelden een emotionele connectie met de borden,” vertelt hij. “En ze waren blij verrast omdat ze zich niet realiseerden dat deze borden nog steeds geproduceerd worden.”


En inderdaad handgemaakte porseleinen borden waren iets wat aan het verdwijnen was— en dit is waarom Nick zijn bedrijf in handgemaakte emaillen borden is begonnen. Als een groot fan van vintage advertentie borden was Nick gefascineerd door de kwaliteit van de borden die zelfs na een lange tijd niet verouderen. “Hij vertelt: zelfs na 100 jaar zijn de kleuren van de borden nog steeds stralend en levendig.”


Herintroduceren van de borden vereiste precisie grondwerk: standaard afmetingen moesten bepaald worden en lettertypes opnieuw ontworpen op basis van borden die nog bestonden in de straten en op gebouwen. In de loop der jaren heeft Ramsign zijn klassieke catalogus ontwikkeld op basis van strenge normen.


Vandaag de dag is de originele winkel gesloten, maar Ramsign is gegroeid en er blijven nieuwe producten in ontwikkeling. Met trots gaan wij door met het maken van emaillen tijd-erende sjablonen. Het enorme klantenbestand wat we hebben opgebouwd in de loop der jaren over de hele wereld betekend veel voor ons. Het bewijst voor ons dat handgemaakte porselein emaillen borden niet zullen verdwijnen. En wij blijven dus ook trots doorgaan met het produceren van dit product.